Vad förväntas av mig? Måste jag förbereda något?

Du behöver inte förbereda något eller städa inför vårt möte!
Det är faktiskt bättre om jag får se hur det är hemma hos dig eller på din arbetsplats, för att urskilja det verkliga behovet och vilka funktionella system vi kan införa.

Det känns jobbigt att visa dig hur stökigt vi har det, är det säkert att jag inte ska städa först?

Oroa dig inte! Jag är här för att hjälpa dig med just det, inte för att döma.
Jag kan ge dig bättre råd och guidning om jag ser hur det verkligen ser ut (och jag lovar att jag har sett allt förut!)

Hur lång tid tar ett projekt?

Det är många faktorer som spelar in för att bedöma hur lång tid det kan ta. Mycket hänger på hur snabb beslutsförmåga du har, hur mycket saker du har, hur stort utrymme det är, vilket resultat vi ska uppnå osv.

Att rensa kan dessutom vara emotionellt och fysiskt krävande.

Ett litet projekt, såsom en normalstor garderob eller mindre förrådsutrymme kan estimeras till ungefär 3 timmar om vi arbetar effektivt tillsammans.

Fördelen med en ordningskonsult är att du får hjälp att fokusera och prioritera rätt saker vid rätt tillfälle, och kan alltså bli klar snabbare än om du genomfört projektet själv.

Ingår städning i tjänsten?

Under processen kan jag hjälpa till med lättare städning som att torka av hyllor eller dammsuga utrymmet vi arbetar på just då. Jag utför alltså ingen städtjänst, men kan arrangera bokning med lokala städfirmor om så önskas.

Måste jag slänga mina saker?

Under rensningsprocessen finns jag där för råd, stöd och guidning, men beslutet för vad du vill behålla är ALLTID ditt. Jag kommer aldrig att tvinga dig att slänga något du vill behålla.

Vad händer med det jag inte vill behålla?

Det du inte längre älskar, använder eller behöver kan säljas, skänkas eller slängas. Dessa val gör vi under projektets gång. Det du vill skänka eller slänga tar jag med mig när vi avslutar dagen och lämnar på närmaste återvinningsstation.